Besplatan Kurs za Pocetnike

Prodaja e-trgovine u SAD premašuje 1 bilion dolara

amazon amazonfba ecommerce marketpuls retailstores Nov 28, 2022
Prodaja e-trgovine u Sad premasuje 1 blion dolara

Kako piise MarketPlace Puls, potrošnja u e-trgovini u SAD premašila je 1 bilion dolara u proteklih dvanaest mjeseci. Prekretnica za koju su trendovi pre pandemije predviđali da će se dogoditi tek 2024.

 

Prema Ministarstvu trgovine, prodaja e-trgovine u proteklih dvanaest mjeseci dostigla je 1,02 bilion dolara. Tržište se skoro udvostručilo za tri godine.

 

Ali po prvi put od 2009. godine, rast e-trgovine će vjerovatno biti jednocifren u 2022. Poslednjih dvanaest mjeseci je veći za samo 9% u odnosu na prethodni period, a Q4 će vjerovatno rasti sporije. Doduše, to je u poređenju sa istorijskim rastom 2020. i 2021. godine.

 

Potrošnja u e-trgovini je 25% veća nego što su predviđale prognoze prije pandemije. Da se ​​pandemija nije dogodila i da je e-trgovina rasla brzinom kojom je rasla godinama ranije, 14-15%, godišnja stopa rasta bi danas iznosila 815 milijardi dolara. Ogromnih 200 milijardi dolara manje od trenutne stope od 1 bilion dolara.

 

Međutim, ukupna maloprodajna potrošnja porasla je čak brže od maloprodaje online. U Q3 je dostigao 7 biliona dolara. Stoga, uprkos tome što e-trgovina nastavlja da raste iznad linije trenda, penetracija e-trgovine se vraća na trend prije pandemije. U poslednjem tromjesečju, 14,1% potrošačke potrošnje se dogodilo onlajn. Izuzimajući kategorije maloprodaje koje se obično ne takmiče sa e-trgovinom – restorani, prodavci automobila i benzinske pumpe – ​​e-trgovina je predstavljala 21% maloprodaje.

E-trgovina se vratila ali nije se vratila prethodnim trendovima vec je nastavila bolji rast. Potrošnja na e-trgovinu je veća od linije trenda u dolarima, ali je otprilike u skladu sa trendom procenta penetracije prije pandemije. Odnosno, potrošnja u e-trgovini iznosi 1 bilion dolara, a ne 815 milijardi dolara, ali to je samo 14,1% maloprodaje, što je skoro isto kao i predviđanje od 13,6%.

 

E-trgovina je porasla za 10,8% u trećem tromesječju, ponovo na dvocifrenu brojku po prvi put od drugog kvartala 2021. E-trgovina se ponovo ubrzava, ali sada na mnogo većoj bazi ukupne e-trgovine.

 

 



 

Zelis biti dio naseg Mastermind programa? Klikni na link i saznaj vise o nasem "2.0 Platinum Mastermind" Programu.

Saznaj Vise

Ostani u Toku sa Vijestima!

Prijavi se na nasu mail listu da dobijas poslednje vijesti iz svijeta Amazon FBA biznisa od naseg tima.
Ne brini, tvoje informacije su sigurne sa nama.

Mi licno ne volimo SPAM mailove. Mi nikada necemo prodavati tvoje informacije drugima, iz bilo kog razloga.