Besplatan Kurs za Pocetnike

Kako dati ime Amazon FBA biznisu ili Amazon FBA brendu? 6 Amazon fba kriterijuma koje morate znati!

Mar 02, 2023
 

 

Pronaci ime za vas biznis ili brend zna biti jako naporno, ovaj blog post i novi Youtube tutorijal ce vam pomoci da razumete kriterijume koji ce vam pomoci da lakse odredite ime za vas brend ili biznis.

Evo nekih korisnih koraka

 

1. Definišite ličnost i vrednosti vašeg brenda

 

Prvi korak u pronalaženju imena za vaše poslovanje i brend je da definišete ličnost i vrednosti vašeg brenda. Razmislite šta čini vaš brend jedinstvenim i šta želite da prenesete svojoj ciljnoj publici. Da li je vaš brend zabavan i razigran, ili je ozbiljan i profesionalan? Da li ciljate na određenu nišu ili široku publiku? Ovi faktori će vam pomoći da kreirate ime koje odgovara vašoj publici.

2. Razmislite o idejama

Kada steknete jasno razumevanje ličnosti i vrednosti vašeg brenda, vreme je da počnete da razmišljate o idejama za ime vašeg preduzeća. Počnite tako što ćete napraviti listu reči i fraza koje se odnose na vaš brend. Možete da koristite alatke na mreži kao što je “thesaurus” ili “name generator” za razmišljanje da biste pomogli u generisanju ideja. Zapišite sve što vam padne na pamet, ma koliko to izgledalo glupo. Uvek možete kasnije da precizirate svoju listu.

 

3. Uzmite u obzir svoju ciljnu publiku

Kada smišljate ideje za ime vašeg preduzeća, od suštinskog je značaja da uzmete u obzir vašu ciljnu publiku. Razmislite o godinama, polu i interesovanjima vašeg idealnog klijenta ili klijenta. Želite ime koje im se dopada i odražava vrednost koju traže. Takođe možete pitati svoju publiku za mišljenje o vašim idejama za ime da biste dobili povratne informacije.

 

4. Proverite dostupnost

Kada imate listu potencijalnih imena, vreme je da proverite dostupnost. Želećete da se uverite da ime koje odaberete nije već preuzelo neko drugo preduzeće ili brend. Možete da koristite alatke na mreži kao što je USPTO-ov sistem elektronske pretrage žigova (TESS) da proverite da li postoje žigovi ili dostupnost domena.

 

5. Precizirajte svoju listu

Nakon što proverite dostupnost, vreme je da precizirate svoju listu. Eliminišite imena koja su previše slična postojećim brendovima ili koja nisu u skladu sa ličnošću i vrednostima vašeg brenda. Želite ime koje se pamti i lako se izgovara i piše.



6. Testirajte svoje ime

Pre nego što finalizujete naziv svog preduzeća, dobra je ideja da ga testirate. Podelite svoje ideje za ime sa prijateljima, porodicom ili ciljnom publikom i zatražite povratne informacije. Takođe možete sprovesti ankete ili ankete da biste dobili bolju predstavu o tome kako se vaše ime doživljava.

 

Pronalaženje pravog imena za vaše poslovanje i brend zahteva vreme i trud. Odvojite vreme da definišete ličnost i vrednosti vašeg brenda, osmislite ideje, razmotrite svoju ciljnu publiku, proverite dostupnost, precizirate svoju listu i testirate svoje ime. Zapamtite, ime vašeg preduzeća će biti osnova vašeg brenda, pa pažljivo birajte!

 

Zelis biti dio naseg Mastermind programa? Klikni na link i saznaj vise o nasem "2.0 Platinum Mastermind" Programu.

Saznaj Vise

Ostani u Toku sa Vijestima!

Prijavi se na nasu mail listu da dobijas poslednje vijesti iz svijeta Amazon FBA biznisa od naseg tima.
Ne brini, tvoje informacije su sigurne sa nama.

Mi licno ne volimo SPAM mailove. Mi nikada necemo prodavati tvoje informacije drugima, iz bilo kog razloga.