Besplatan Kurs za Pocetnike

Kako dati ime Amazon FBA biznisu ili Amazon FBA brendu? 6 Amazon fba kriterijuma koje morate znati!

Mar 02, 2023
 

 

Pronaci ime za vas biznis ili brend zna biti jako naporno, ovaj blog post i novi Youtube tutorijal ce vam pomoci da razumete kriterijume koji ce vam pomoci da lakse odredite ime za vas brend ili biznis.

Evo nekih korisnih koraka

 

1. Definišite li─Źnost i vrednosti vašeg brenda

 

Prvi korak u pronala┼żenju imena za vaše poslovanje i brend je da definišete li─Źnost i vrednosti vašeg brenda. Razmislite šta ─Źini vaš brend jedinstvenim i šta ┼żelite da prenesete svojoj ciljnoj publici. Da li je vaš brend zabavan i razigran, ili je ozbiljan i profesionalan? Da li ciljate na odre─Ĺenu nišu ili široku publiku? Ovi faktori c╠üe vam pomoc╠üi da kreirate ime koje odgovara vašoj publici.

2. Razmislite o idejama

Kada steknete jasno razumevanje li─Źnosti i vrednosti vašeg brenda, vreme je da po─Źnete da razmišljate o idejama za ime vašeg preduzec╠üa. Po─Źnite tako što c╠üete napraviti listu re─Źi i fraza koje se odnose na vaš brend. Mo┼żete da koristite alatke na mre┼żi kao što je “thesaurus” ili “name generator” za razmišljanje da biste pomogli u generisanju ideja. Zapišite sve što vam padne na pamet, ma koliko to izgledalo glupo. Uvek mo┼żete kasnije da precizirate svoju listu.

 

3. Uzmite u obzir svoju ciljnu publiku

Kada smišljate ideje za ime vašeg preduzec╠üa, od suštinskog je zna─Źaja da uzmete u obzir vašu ciljnu publiku. Razmislite o godinama, polu i interesovanjima vašeg idealnog klijenta ili klijenta. ┼Żelite ime koje im se dopada i odra┼żava vrednost koju tra┼że. Tako─Ĺe mo┼żete pitati svoju publiku za mišljenje o vašim idejama za ime da biste dobili povratne informacije.

 

4. Proverite dostupnost

Kada imate listu potencijalnih imena, vreme je da proverite dostupnost. ┼Żelec╠üete da se uverite da ime koje odaberete nije vec╠ü preuzelo neko drugo preduzec╠üe ili brend. Mo┼żete da koristite alatke na mre┼żi kao što je USPTO-ov sistem elektronske pretrage ┼żigova (TESS) da proverite da li postoje ┼żigovi ili dostupnost domena.

 

5. Precizirajte svoju listu

Nakon što proverite dostupnost, vreme je da precizirate svoju listu. Eliminišite imena koja su previše sli─Źna postojec╠üim brendovima ili koja nisu u skladu sa li─Źnošc╠üu i vrednostima vašeg brenda. ┼Żelite ime koje se pamti i lako se izgovara i piše.6. Testirajte svoje ime

Pre nego što finalizujete naziv svog preduzec╠üa, dobra je ideja da ga testirate. Podelite svoje ideje za ime sa prijateljima, porodicom ili ciljnom publikom i zatra┼żite povratne informacije. Tako─Ĺe mo┼żete sprovesti ankete ili ankete da biste dobili bolju predstavu o tome kako se vaše ime do┼żivljava.

 

Pronala┼żenje pravog imena za vaše poslovanje i brend zahteva vreme i trud. Odvojite vreme da definišete li─Źnost i vrednosti vašeg brenda, osmislite ideje, razmotrite svoju ciljnu publiku, proverite dostupnost, precizirate svoju listu i testirate svoje ime. Zapamtite, ime vašeg preduzec╠üa c╠üe biti osnova vašeg brenda, pa pa┼żljivo birajte!

 

Zelis biti dio naseg Mastermind programa? Klikni na link i saznaj vise o nasem "2.0 Platinum Mastermind" Programu.

Saznaj Vise

Ostani u Toku sa Vijestima!

Prijavi se na nasu mail listu da dobijas poslednje vijesti iz svijeta Amazon FBA biznisa od naseg tima.
Ne brini, tvoje informacije su sigurne sa nama.

Mi licno ne volimo SPAM mailove. Mi nikada necemo prodavati tvoje informacije drugima, iz bilo kog razloga.